Trimmen

Trimmen is de verzamelnaam, die alle behandelingen omvat om de vacht van een hond in goede conditie te brengen. Een goede vacht is voor een dier de spiegel van zijn gezondheid. Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden hoeven vaak niet geknipt maar kunnen verschrikkelijk verharen!

De verschillende soorten vachten vragen allemaal een verschillende trimtechniek. De honden worden getrimd naar het geldende ras standaard of naar de wensen van de eigenaar voor zover de vachtstructuur het toelaat.

Standaard worden bij iedere behandeling de voetjes uitgeknipt, indien nodig nageltjes geknipt en de haren uit de gehoorgang verwijderd om het oor lucht te geven en de oren schoongemaakt. Met uitzondering van plukhonden worden alle honden gewassen en geföhnd.

Wordt er een teek gevonden, dan wordt deze uiteraard verwijderd. Indien nodig krijgt u het advies om naar uw dierenarts te gaan voor bijvoorbeeld een gebitsreiniging, anaalklier legen of ander advies.De salon is aan huis.